Massages

Wanneer een massage?

Iedereen zou eigenlijk zo af en toe een massage moeten ondergaan. Het ontspant en draagt bij aan zowel lichamelijk als geestelijk welzijn. Door een massage worden je huid, spieren en bindweefsels weer soepel gemaakt. Vervelende spanningen lossen op en afvalstoffen worden door een massage gemakkelijker afgevoerd. Het resultaat is dat u zich weer fit en ontspannen gaat voelen en sneller gezond(-er) wordt.

Nieuwsgierig?
Neem dan snel
contact met me op!

Massages

Intuïtieve massage

Door veel denken of invloeden van buitenaf kan het zijn dat uw hoofd zo hard gaat dan uw lichaam het niet meer bij kan benen, dat je weinig contact hebt met je lichaam. Dan kan een intuïtieve, helende massage je weer in balans brengen. Uw eigen energie gaat werken om vastgezette patronen en blokkades in beweging te brengen. Een intuïtieve massage nodigt uit tot aangenaam aanwezig zijn in uw lichaam door de rust en aandacht die u ontvangt tijdens de behandeling.

De massage werkt helend op de structuur van het lichaam (spieren, bloedcirculatie, organen, huid enz.) en op de lichaamsenergie (aura’s, chakra’s en energiebanen). Een intuïtieve massage kan bijvoorbeeld voor aanstaande moeders ondersteunend en helend zijn. Tijdens een zwangerschap en nog vele maanden daarna maken vrouwen immers een intens veranderingsproces door. Lichamelijk en emotioneel. Dit geldt ook voor vrouwen in de overgang.

Kort gezegd is iedereen van harte welkom voor een intuïtieve massage . Ook wanneer u gewoon lekker gemasseerd wilt worden. U kunt kiezen voor een behandeling van één of anderhalf uur.

Sportmassage

Naast algehele ontspanning kan een massage specifieke spierpijnen bestrijden. Sportmassage is voor iedereen die door bepaalde bewegingen soms last heeft van zijn of haar spieren en deze eens goed wil laten losmaken. Bij een sportmassage wordt gebruik gemaakt van brede strijkingen, diepere knedingen en fricties. De benodigde tijd hangt af van de klachten en wordt vooraf met u besproken.

Advies: voor- en na een massage

Voor alle massages geldt dat het verstandig is om van tevoren iets lichts te eten en te drinken (maar geen alcohol). Sommige mensen kunnen draaierig of misselijk worden bij een massage op een nuchtere maag. Door de massage komen afvalstoffen vrij in het spierweefsel. Om deze verder af te breken en het lichaam te kunnen verlaten is het raadzaam om na afloop in de praktijk of thuis 1 of 2 glazen water te drinken.